Η σημαία μας έχει αίμα σκοτωμένων και από γερμανικό χέρι, έπρεπε να μείνει όρθιος

Η μαντάμ Μέρκελ υποχρεώνει όλους τους ηγέτες να κάθονται στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας τους. Η μαντάμ Μέρκελ δεν ξέρω πως την έχει δει, αλλά ψυχανεμίζομαι ότι τεστάρει πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει η οσφυοκαμψία του κάθε ένα. 

Δε μας εκπλήσσει με το παρελθόν που έχει ως χώρα ο καρκίνος της Ευρώπης. Η μαντάμ Μέρκελ που δεν μπορεί να σταθεί όρθια στα λίγα λεπτά των Εθνικών Ύμνων, μια χαρά στέκεται στα πόδια της στις πολύ πιο χρονοβόρες συνεντεύξεις τύπου. Ως φαίνεται οι εθνικοί ύμνοι της προκαλούν μια αλλεργία, ενώ τα γλειψιματα αντιθέτως είναι θεραπευτικά. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος σεβασμού ούτε από τον ένα ούτε από τον άλλο ηγέτη. 

Και οι δύο θα έπρεπε να ντρέπονται για το φτύσιμο στους λαούς που εκπροσωπούν και σε ό,τι συμβολίζει η σημαία τους. Κι απορώ με τις βλακείες που διαβάζω. Η σημαία μας έχει αίμα σκοτωμένων και από γερμανικό χέρι. Μόνο για αυτό θα έπρεπε να είναι όρθιος και σούζα στη σημαία, όχι στη θείτσα.

Ελένη Παπαδοπούλου
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail