Ρωσικό πλοίο πέρασε το Βόσπορο μεταφέροντας τεράστια ποσότητα βομβών για τη Συρία

Freepen.gr - Ένα ρωσικό σκάφος, το SPARTA II που φέρει μεγάλο αριθμό βόμβων φέρεται να κατέπλευσε στο λιμάνι της Ταρσού στη Συρία αυτή την εβδομάδα, όπου εκφόρτωσε το εκρηκτικό φορτίο του. Σύμφωνα με τον παρατηρητή του Βοσπόρου, Yoruk Isik, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε το RoRo της Oboronlogistics, για τη συγκεκριμένη μεταφορά.



Σύμφωνα με πληροφορίες του almasdarnews το ρωσικό πλοίο μετέφερε μια μεγάλη ποσότητα βομβών FAB για τη Συριακή Πολεμική Αεροπορία.

Αυτή η παράδοση ήρθε την ίδια στιγμή που οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονταν στην επίθεση στη βόρεια ύπαιθρο της Χάμα.

Επιπλέον, πριν από την υπό όρους εκεχειρία στη βορειοδυτική Συρία, ο Συριακός Αραβικός Στρατός προετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη βορειοανατολική ύπαιθρο της Λατάκια για να απελευθερώσει την κεντρική πόλη Καμπάνι.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ωστόσο έδωσε στην Τουρκία 24 ώρες για να αποσύρει όλους τους συμμαχικούς της ισλαμιστές από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, διαφορετικά ο Συριακός Αραβικός Στρατός θα επανεκκινήσει επιχειρήσεις. Εντούτοις είναι προφανές πως ό,τι δεν κατάφερε η Αγκυρα τόσους μήνες όσον αφορά τις υποχρεώσεις της μέσω της Συμφωνίας της Αστάνα για το Ιντλίμπ, μάλλον δε θα το πετύχει μέσα σε μία ημέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail