Ο Ευφράτης χωρίζει Ρωσία-Τουρκία; Η Μόσχα ζητά να γίνει σεβαστή η κυριαρχία κι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας


Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την Πέμπτη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία κι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, επιβεβαιώνοντας ότι κάθε πράξη που διεξάγεται στην επικράτειά της χωρίς την αποδοχή της συριακής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη.

"Είναι απαράδεκτο να αδράξουμε τα σύνορα της Συρίας με οποιοδήποτε πρόσχημα, συμπεριλαμβανομένου του προσχεδίου της καταπολέμησης της τρομοκρατίας", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ζαχάροβα εξέφρασε την υποστήριξη της Ρωσίας για την επίτευξη σταθερότητας και μακροπρόθεσμης ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και τη διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των Συρίων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων της Συρίας, σύμφωνα με το RT.

Πρόσθεσε ότι η διεθνής νομιμότητα απαιτεί την έγκριση του Συριακού Κράτους για οποιεσδήποτε πράξεις διεξάγονται στην επικράτειά του, αναφορικά με τα αμερικανικά-τουρκικά σχέδια για τη δημιουργία της λεγόμενης "ουδέτερης ζώνης".

Η Συρία απέρριψε κατηγορηματικά μια συμφωνία που ανακοινώθηκε από την αμερικανική και τουρκική κατοχή σχετικά με τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail