Τα "πετάμε όλα" για χάρη των Αμερικανών δίχως καν να ζητάμε κάτι τις

Berzin / pixabay
Μία από τις πρώτες πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης πριν καλά καλά αναλάβει καθήκοντα ήταν να αναγνωρίσει τον εκλεκτό των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ως πρόεδρό της. Υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη να συμβεί κάτι τέτοιο και όταν μάλιστα φαίνεται ότι η μπογιά του Χουάν Γκουαϊδό αρχίζει να χάνει τη ζωντάνια της;

Του Στρατή Μαζίδη

Ομοίως τώρα έρχεται ένα ιρανικό τάνκερ το οποίο είχαν δεσμεύσει οι Βρετανοί στο Γιβραλτάρ. Ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Πλακιωτάκης δηλώνει στις 21/8 πως δεν υπάρχει αίτημα κατάπλου του βαποριού στην Καλαμάτα. Ο ανΥΠΕΞ, Βαρβιτσιώτης δηλώνει την επόμενη ημέρα, στις 22/8 αναφέρει ότι το πλοίο έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει και συμπλήρωσε πως «εμείς δεν θα θέλαμε να διευκολύνουμε την μεταφορά του πετρελαίου προς τη Συρία, σε κανένα ενδεχόμενο, δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς τη Συρία».

Εμείς γενικώς από το 2012 ως σήμερα δε θέλουμε να διευκολύνουμε τίποτε προς όφελος της Συρίας. Ούτε πρωτοβουλίες αναλάβαμε, ούτε τους υπό διωγμούς χριστιανούς της βοηθήσαμε αλλά απεναντίας ήμασταν οι μόνοι μαζί με την Αλβανία που στην προβοκάτσια του Αυγούστου του 2013 υπερθεματίσαμε (Βενιζέλος) για στρατιωτική επέμβαση. Εξακολουθούμε να είμαστε απέναντι σε έναν ιστορικό φίλο μας και αντίπαλο της Τουρκίας.

Ούτε ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν ανάγκη να βγει τόσο φιλο-αμερικάνικα προς τα έξω. Βασικά δεν ήταν ανάγκη να βγει καθόλου. Ας προσπαθεί αυτά που προσπαθεί δίχως τυμπανοκρουσίες.

Δεν είναι κακό να επιλέξεις άρμα ή να παίζεις με τη μία ή την άλλη πλευρά, αλλά το θέμα είναι για όσα προσφέρεις, τι σου δίνουν;

Η χώρα μας έχει προσφέρει τα πάντα στους Αμερικανούς και το μόνο που έλαβε ήταν κάποια ελικόπτερα, όταν άλλοι πουλάνε πολύ ακριβά το τομάρι τους.

Να πάμε λοιπόν με τις ΗΠΑ αλλά και αυτές να έρθουν με εμάς. Δεν είδαμε να κάνουν κάτι για την περικύκλωση της Κύπρου από τουρκικά πλοία. Αν οι ΗΠΑ δεν ήθελαν, δε θα ήταν ούτε ένα γεωτρύπανο στην ΑΟΖ της Κύπρου. 

Αν οι ΗΠΑ δεν ήθελαν, δε θα πετούσε ούτε ένα τουρκικό μαχητικό στον εναέριο χώρο μας οδηγώντας στα όρια τους, άνθρωπους και μηχανές της Π.Α.

Δεν είδαμε να μας ρωτούν "πόσα πλοία και αεροπλάνα" χρειάζεστε για να διατηρήσετε την ηρεμία στην περιοχή.

Βασικά δεν είδαμε απολύτως τίποτε. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail