Δεν τρομάζουν οι κυρώσεις: Ποιες χώρες εξακολουθούν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν

Freepen.gr - Τουλάχιστον 12 ιρανικά πετρελαιοφόρα συνεχίζουν να μεταφέρουν πετρέλαιο στην Ασία και τη Μεσόγειο παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα των New York Times. Η εφημερίδα εντόπισε περισσότερα από 70 ιρανικά δεξαμενόπλοια έμέσω δορυφορικών εικόνων και άλλων πηγών.

Μετά τις 2 Μαΐου, όταν άρχισαν κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, 12 από αυτά τα πλοία μετέφεραν ακόμα πετρέλαιο. Τα μισά εξ αυτών μετέφεραν πετρέλαιο στην Κίνα, ενώ άλλοι έπλεαν στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενδεχομένως στη Συρία και την Τουρκία.

Η συνεχιζόμενη ροή πετρελαίου δείχνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τραμπ στη χρήση κυρώσεων για να τερματίσει τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν μετά από διαφωνίες με τους συμμάχους για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί πάνω στο θέμα.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, Richard Nephew, η αμερικανική κυβέρνηση δεν πρέπει να απειλεί το Ιράν με κυρώσεις τις οποίες αδυνατεί να εφαρμόσει.

--
photo: azernews.az/region/144475.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail