Πρώτο γερό χτύπημα Ιμάμογλου σε Ερντογάν: Κόβει δεκάδες εκατομμύρια χρηματοδότησης σε ιδρύματα του ΑΚΡ

Freepen.gr - Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης (İBB), υπό την ηγεσία του δημάρχου της αντιπολίτευσης Ekrem İmamoğlu, έχει ακυρώσει συμφωνίες με έξι ιδρύματα που συνδέονται με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εν μέσω διερεύνησης των δημοτικών δαπανών, σημειώνει το ahvalnews.com.

Η απόφαση του IBB να ακυρώσει τις συμφωνίες με τα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ιδρύματα έρχεται μετά από εκθέσεις που δείχνουν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του AKP είχε δαπανήσει μέχρι σήμερα 357 εκατομμύρια λίρες (61,2 εκατομμύρια δολάρια) από τον προϋπολογισμό του δήμου, μόνο στα ιδρύματα.

Συνεπώς, ακυρώθηκαν οι συμφωνίες με τα Ίδρυμα Ensar, TÜRGEV, Ίδρυμα Aziz Mahmud Hüdayi TÜGVA, Ίδρυμα Θεολογίας Daru'l Fünun και Ίδρυμα Hoca Ahmet Yesevi.

Ο İmamoğlu από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, έθεσε όλο και περισσότερο στο προσκήνιο τις υπερβολικές δαπάνες του Δήμου και τα τεράστια ποσά που μεταβίβασε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα κατά τη διάρκεια των 25 ετών που οι ισλαμιστές κυριαρχούσαν στην πόλη.

Μια έκθεση που καταρτίστηκε από τον δήμο της Κωνσταντινούπολης τον Ιανουάριο έδειξε ότι 848 εκατομμύρια λίρες (145,6 εκατομμύρια δολάρια) είχαν μεταφερθεί σε μια σειρά ιδρυμάτων κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια της διοίκησης υπό την αιγίδα του ΑΚΡ.
 
"Είμαστε μόλις στην αρχή ... Βάλαμε στοπ στα 357 εκατομμύρια λίρες χρηματοδότησης", δήλωσε ο İmamoğlu.

Εκτός όμως από τις χρηματικές δωρεές, ο δήμος της Κωνσταντινούπολης έχει παραδώσει κτίρια στα ιδρύματα και έχει διαθέσει γη για έργα οικοδόμησης.

"Πού έχουν δαπανηθεί τα χρήματα των ανθρώπων; Ένα κτίριο έχει κατασκευαστεί για 165 εκατομμύρια λίρες, το κτίριο είναι πλέον ιδιοκτησία του λαού της Κωνσταντινούπολης. Αυτό είναι μόνο η αρχή", δήλωσε ο İmamoğlu.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail