ΝΔ. Απλά, "καλύτερη" διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

Οι σημερινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την αντιμετώπιση των σταθερά αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία παρουσιαστήκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχεδόν σαν κάτι το «επαναστατικό» (*) στην ανύπαρκτη (επί ΣΥΡΙΖΑ) μεταναστευτική πολιτική της χώρας. Ουσιαστικά όμως δεν ξεπερνούν τα όρια μιας επιθυμίας για καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού, αφού πλέον ο «διασώστης» δεν θα είναι κάποια μυστήρια ΜΚΟ ή ακόμα και οι διακινητές, αλλά στην πράξη η ίδια η ελληνική Πολιτεία.


Τα σύνορα σε στεριά και θάλασσα θα παραμένουν ανοιχτά. Απλώς θα γίνεται καλύτερη «επιτήρηση» με τη βοήθεια της FRONTEX (sic) και «ορθή» επικοινωνιακή διαχείριση των εισερχόμενων ροών, που, ως γνωστόν, είναι από τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά όπλα του Ερντογάν. Και προκειμένου να αποφεύγονται ντροπιαστικές εικόνες στα Hot spots σε Λέσβο, Σάμο και αλλού η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αναλαμβάνει (με αρματαγωγά;) απλά την άμεση μεταφορά των νεοεισερχόμενων παράνομων μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα ώστε να μην δημιουργείται «θέμα» στα ΜΜΕ.

Ανοργάνωτη «αποσυμφόρηση» των νησιών συμβαίνει όμως και τώρα, αρκεί να βλέπει κανείς με τι γρήγορους (και σιωπηλούς) ρυθμούς αλλάζει η πληθυσμιακή σύνθεση ορισμένων περιοχών της Αθήνας και τι συμβαίνει καθημερινά μέσα στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία κάποιων συγκεκριμένων δρομολογίων ή ακόμα και στα τρένα.

Είναι σαφές ότι στο μεταναστευτικό (όπως και στο Μακεδονικό) αυτοί που πραγματικά αποφασίζουν βρίσκονται αλλού (Βερολίνο; Βρυξέλλες ;). Η ανάδειξη του μεταναστευτικού σαν βασικό θέμα στη συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη, που προηγήθηκε του ΚΥΣΕΑ, δεν ήταν τυχαία και ούτε είναι άσχετη με τον επενδυτικό «οίστρο» του Έλληνα πρωθυπουργό και την γερμανικών προτύπων «πράσινη» ανάπτυξη που επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail