Υπηρετούν την πατρίδα σερβίροντας στην ταβέρνα – ουζερί;

Είχαμε επισημάνει στο προηγούμενο γράμμα μας πως το κυρίαρχο πρόβλημα είναι τα καθημερινά εξαντλητικά ωράρια που ισχύουν για τους ναύτες. 

Νέα ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από: diktiospartakos.blogspot.com

Από όλα τα πόστα της ΝΒΝΕ η χειρότερη κατάσταση είναι μακράν στην ταβέρνα – ουζερί όπου η βάρδια ξεκινάει στις 9 με 10 το πρωί και μπορεί να τραβήξει ως τις 2 τα ξημερώματα.

Κατά τους διήμερους εορτασμούς της τοπικής Αγίας Μαρίνας, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, όπως επίσης και ο νέος ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκαν την ΝΒΝΕ.

Μάλιστα είχαν και την ευκαιρία κατά την διάρκεια της πανάκριβης δεξίωσης που διοργανώθηκε να ρωτήσουν τους ναύτες, τα στελέχη αλλά και το πολιτικό προσωπικό που αμείβεται με ψίχουλα για το αν ισχύουν όσα είχαμε πει στην προηγούμενη επιστολή μας αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν δυστυχώς.

Το πρόβλημα είναι σχετικά φανερό.
Η ΝΒΝΕ είναι υποστελεχωμένη.
Σε πολλά πόστα δεν υπάρχουν ούτε οι μισοί από τους ναύτες που θα έπρεπε να βρίσκονται με αποτέλεσμα να πεθαίνουμε στην δουλειά.
Το ΓΕΝ οφείλει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την κατάσταση γιατί όταν έρθει ο Αύγουστος και αυξηθεί η ροή των παραθεριστών δυστυχώς η κατάσταση θα είναι μη διαχειρίσιμη.
Την στιγμή που γράφουμε αυτή την επιστολή υπάρχουν συνάδελφοι σε μια σειρά από υπηρεσίες της Αθήνας που πηγαίνουν ενδεικτικά μερικές φορές την εβδομάδα για μερικές ώρες σε κάποιο γραφείο και άλλοι που χτυπάνε 15, 16 και 17 ώρες βάρδια καθημερινά για να κάνουν οι αξιωματικοί και οι οικογένειές τους διακοπές.
Θεωρούμε πως η μόνη λύση είναι το θέρετρο να λειτουργείσει αποκλειστικά με πολιτικό προσωπικό.
Λύση που και δε θα δέσμευε κάθε καλοκαίρι έναν μεγάλο αριθμό ναυτών και στελεχών.
Μέχρι τότε ωστόσο δε θα πάθαιναν και τίποτα να έρχονταν εδώ μερικά χοντρά βύσματα για μερικές μέρες ώστε να μοιραστεί το βάρος δίκαια σε όλους.
Είναι αλήθεια ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα μας. Ας κρατήσουμε όμως το γενονός ότι όταν βρίσκουμε το θάρρος να μιλήσουμε ανοιχτά για ότι βιώνουμε αντί να σωπαίνουμε και να το αποδεχόμαστε ή να ψάχνουμε βύσμα για να γλυτώσουμε τον εαυτό μας φορτώνοντας τα βάρη στους συναδέλφους μας, είναι εφικτό να βελτιώνονται οι συνθήκες που υπηρετούμε την θητεία μας για όλους μας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.