Πήραν το πλοίο από Πειραιά και πήγαν στη Χίο για...δια(κλ)οπές!

Smaragd / pixabay
Εξιχνιαστήκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε οικίες στο νησί της Χίου. 

Συνελήφθησαν, προχθές (19-08-2019) το βράδυ στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι αφίχθησαν στο νησί της Χίου την 07-08-2019, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες. 

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι συλληφθέντες, κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και προσέγγιζαν αυτές με αυτοκίνητο, το οποίο φρόντιζαν να σταθμεύουν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως «όχημα διαφυγής». 

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/21082019xios002.jpg 

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/21082019xios001.jpg
Ακολούθως και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ο 36χρονος εισερχόταν στις οικίες, είτε από ανασφάλιστες εισόδους, είτε παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία, μπαλκονόπορτες, παράθυρα και αφαιρούσε κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας, ενώ ο 38χρονος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου. 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019b/21082019xios004.jpg
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν οι δράστες στο λιμάνι της Χίου, ενώ ανέμεναν το πλοίο της γραμμής με σκοπό την αναχώρησή τους για το λιμάνι του Πειραιά και στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο (2) αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
  • πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών,
  • ζευγάρι κιάλια,
  • γυαλιά ηλίου,
  • κατσαβίδι,
  • δύο (2) ζεύγη αθλητικά παπούτσια,
  • ζευγάρι γάντια,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ακτοπλοϊκά εισιτήρια και
  • τα χρηματικά ποσά των -1.400- ευρώ και των -51- δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε και αυτοκίνητο, που όπως διακριβώθηκε χρησιμοποιούσαν οι παραπάνω αλλοδαποί για την εγκληματική τους δράση. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούν αποφάσεις Δικαστικών Αρχών Αθηνών, για τα αδικήματα της κλοπής και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ενώ ο 36χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διάφορα συναφή ποινικά αδικήματα. 

Οι κλοπές αφορούν οικίες στις περιοχές, Καρδάμυλα, Λαγκάδα, Καμπόχωρα, Νεοχώρι, Καλλιμασιά, Καταρράκτης, Πυργί και Λιθί στη Χίο, ενώ η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -150.000- ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χίου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail