Σκόπια: Οι δήμοι περιμένουν εντολή για τον «Ήλιο της Βεργίνας»

«Οι πολίτες εξεγέρθηκαν» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρεθεί το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας από όλους τους δημόσιους χώρους και επιπλέον με τις διευκρινιστικές πινακίδες στα μνημεία που τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες γράφουν ότι ανήκουν στην ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, και ορισμένες τις ξήλωσαν. 

Από: echedoros-a.gr

Η κυβέρνηση έσπευσε να τις επανατοποθετήσει και ανακοίνωσε αυστηρές ποινές. Μάλιστα το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, θα επιβλέπεται επί 24ωρο από κάμερες ασφαλείας αλλά και από άνδρες ασφάλειας.

Οι πινακίδες στο άγαλμα του Φιλίππου Β’ και στην Ολυμπιάδα θα αποκατασταθούν.

Τώρα, οι δήμοι βρίσκονται σε αναμονή εντολής από την κυβέρνηση για αφαίρεση του συμβόλου του μακεδονικού ήλιου που απεικονίζονταν στην ασπίδα του Φιλίππου Β’ .Ο Ήλιος της Βεργίνας στην εκκλησία της Αγίας τριάδας

Πολλοί δήμοι αλλά και φορείς όπως η Εκκλησία έχουν ‘περάσει’ τον Ήλιο της Βεργίνας σε δημοτικές και θρησκευτικές δομές και θα πρέπει να αφαιρεθούν.

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε αυστηρές ποινές σε όποιους δεν υλοποιήσουν τις κυβερνητικές εντολές.

Ο δήμος Βίνιτσας θα πρέπει να αλλάξει την πλατεία, όπου κίτρινα και κόκκινα τούβλα σχηματίζουν το Ήλιο της Βεργίνας, επίσης στο δήμο Στίπ θα πρέπει να αφαιρεθεί από τις δημοτικές δομές το μακεδονικό σύμβολο.

Επίσης, το σιντριβάνι στο Μοναστήρι/ Μπίτολα που ο δήμος το έφτιαξε με κεντρικό στοιχείο τον Ήλιο της Βεργίνας.


Στο Μοναστήρι/Μπίτολα θα πρέπει να ξηλωθεί το συντριβάνι με την Ήλιο της Βεργίνας

Το ίδιο και στις εκκλησίες που ο Ήλιος της Βεργίνας έχει καταστεί ‘θρησκευτικό’ σύμβολο, όπως στο ναό της Αγίας Τριάδας στο Ράντοβιτς.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη στις αντιδράσεις για το θέμα αυτό το οποίο υποστηρίζει με τη σιωπή της η αντιπολίτευση, όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.