Σημεία των καιρών: Χλευάζοντας μέσω κόμικς την Κοίμηση της Θεοτόκου όταν αλλού την υψώνουν εν μέσω του πολέμου

Η χριστιανοσύνη τις τελευταίες δεκαετίες τελεί σε κατάσταση διωγμού στην Ελλάδα. Μπορεί να μην κόβονται ακόμη κεφάλια όπως στη Μέση Ανατολή. Βρισκόμαστε σε κατάσταση χλεύης. Πρόσκληση για κοψίδια τη Μεγάλη Παρασκευή και τώρα κόμικ με την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ωστόσο έστω κι έτσι, χλευάζοντας, ο εμπνευστής παραδέχεται ότι η Μαρία υπήρξε Θεοτόκος.

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτή είναι η Ελλάδα δυστυχώς. 364 ημέρες το χρόνο βρίζει/κοροϊδεύει την Παναγία η οποία του φταίει για όλα και τη θυμάται μόνο στις 15 Αυγούστου κι εδώ όχι πάντα ευχάριστα. Αν πχ είναι Παρασκευή ή Δευτέρα, ωραία. Αν είναι Τρίτη ή Πέμπτη να φάμε και την προηγούμενη/επόμενη, ακόμη καλύτερα. Αν είναι όμως Σάββατο ή Κυριακή, πάλι εκείνη θα φταίει. Πιθανότατα κι ο σκιτσογράφος ευεργετείται από την αργία. 

Ζούμε άλλωστε σε μια χώρα όπου οι κατακριτές της χριστιανοσύνης, μια χαρά καταδέχονται να εισπράττουν δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων.

Εν προκειμένω μάλιστα τίθεται και θέμα εφαρμογής του σχετικού νόμου βάσει του οποίου διώκονται οι πάντες σε αυτόν τον τόπο αφού προσβάλλεται το συναίσθημα των Χριστιανών.

Η Παναγία βέβαια δεν έχει ανάγκη από εμάς να την υπερασπιστούμε. Ένα κούνημα 4-5 Ρίχτερ αν κάνει, κι οι πολλοί θα πουν "Παναγίτσα μου" όπως στο γνωστό βίντεο με το βενζινοπώλη που τη βλασφημάει επί πόση ώρα και μόλις γίνεται ο σεισμός αρχίζει να την επικαλείται τρέχοντας δεξιά και αριστερά.

Εν πάση περιπτώσει αυτοί είμαστε. Κι όπως φαίνεται έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουμε ώστε να μην απομείνει τίποτε όρθιο.

Κλείνω με τη φωτογραφία της εικόνας. Είναι το άγαλμα της Παναγίας που υψώθηκε το καλοκαίρι του 2015 στο ιστορικό λίκνο του Χριστιανισμού, τη Μααλούλα της Συρίας όπου ακόμη μιλούν τα αραμαϊκά. Ήταν η πιο δύσκολη ώρα του πολέμου, όταν η κατάρρευση έδειχνε πολύ κοντά. Λίγο μετά όμως, όλα άλλαξαν. Αυτήν που εμείς διακωμωδούμε, κάποιοι άλλοι την υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους, τόσο Χριστιανοί όσο και Σουνίτες στρατιώτες κι έκριναν πριν λίγα χρόνια εν μέσω του πολέμου πως έπρεπε να υψώσουν το άγαλμά της σε λόφο της πόλης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail