Αλβανία: Αύξηση των αλλοδαπών που ζητούν παραμονή

Στην Αλβανία ο αριθμός των ξένων που έχει λάβει άδεια παραμονής αυξήθηκε κατά 9,7 τοις εκατό κατά το 2018.


Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής, κατά το 2018 έλαβαν άδεια παραμονής 14162 αλλοδαποί σε σύγκριση με 12900 άτομα που έλαβαν άδεια το 2017.

Σε αντίθεση με τις περασμένες χρονιές, πρώτη φορά στη χώρα οι άδειες παραμονής για Ιταλούς πήγε στη δεύτερη θέση, την πρώτη κατέλαβαν οι Ιρανοί που αιτήθηκαν άδεια παραμονής στην Αλβανία.

Από τις 9.000 αιτήσεις αλλοδαπών που έγιναν το 2018, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια παραμονής στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Ιρανοί ή μάλλον οι Μουτζαχεντίν που βρίσκονται σε αντίθεση με το καθεστώς του Ιράν και ήρθαν στην Αλβανία μετά από συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και αμερικανικής κυβέρνησης.

Πέρυσι υπέβαλαν αίτηση για άδεια παραμονής 2223 Ιρανοί πολίτες. Στη δεύτερη θέση είναι οι Ιταλοί (κυρίως επιχειρηματίες) με 1709 αιτήσεις και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι Κοσοβάροι με 996 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι αριθμός των αλλοδαπών που έχουν άδεια παραμονής στην Αλβανία αποτελεί μόνο το 0,5 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της χώρας.


liberale.al
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.