Η Κίνα δηλώνει ότι έχει ραντάρ καθοδήγησης βλημάτων εναντίον στελθ αεροσκαφών

A JY-27A long-range air surveillance & guidance radar is seen during the 12th China International Aviation and Aerospace Exhibition, also known as Airshow China 2018, in Zhuhai, South China's Guangdong Province, on 7 November, 2018. Photo: IC
Freepen.gr - Η Κίνα έχει αναπτύξει ένα ραντάρ anti-stealth με μετρητή κύματος λέγοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει stelth εχθρικά αεροσκάφη και ακόμη να καθοδηγήσει τους κινέζικους πυραύλους προς αυτα, ανέφερε το Global Times της Κίνας.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Wu Jiangqi, ανώτερος επιστήμονας της China Electronics Technology Group, ένας κρατικός ηλεκτρονικός κολοσσός που δημιουργεί μια ποικιλία εφαρμογών για μη στρατιωτική και στρατιωτική χρήση, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, δήλωσε ότι το ραντάρ μετρητή κύματος "μπορεί να ικανοποιήσει την απαίτηση "fια την ανίχνευση των εχθρικών συστημάτων stealth με μεγάλη ακρίβεια "εφ 'όσον έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν αυτό το σκοπό ".

Το νέο ραντάρ, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε μια σειρά πλατφορμών, από οχήματα έως πολεμικά πλοία, καθώς και σε σταθερές εγκαταστάσεις, λέγεται ότι σχεδιάζεται για να εντοπίζει σε αεροσκάφη τύπου stealth, τα οποία είναι σχεδιασμένα να είναι «αόρατα» στα ραντάρ μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας ραντάρ μετρητή κύματος.

Η ομάδα του Wu λέγεται ότι έχει λύσει το θεμελιώδες πρόβλημα της χαμηλής ανάλυσης και της ακρίβειας των συστημάτων μετρητών κυμάτων δημιουργώντας ένα «σύντομο συνθετικό παλμικό και ανοιγόμενο ραντάρ», το οποίο παρακολουθεί συνεχώς τον ουρανό, επεξεργάζοντας pings από μια σειρά κεραίων μετάδοσης και λήψης φτάνοντας σε δεκάδες μέτρα στον αέρα.

Σύμφωνα με τον Wu, το αντι-stealth ραντάρ της ομάδας του είναι ασύγκριτο στις δυνατότητές του. "Προς το παρόν, δεν βλέπω ένα ραντάρ αεροπορικής άμυνας από το εξωτερικό που να ταιριάζει με τα κριτήρια του προηγμένου ραντάρ μετρητή κύματος [όπως της Κίνας]», είπε.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, το National Interest, που ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, ανέφερε ότι παραμένουν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του νέου κινεζικού συστήματος ραντάρ κατά της στελθ τεχνολογίας, σημειώνοντας ότι οι κινέζοι μηχανικοί δεν διευκρίνισαν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ευαισθησία σε μπλοκαρίσματα ή παρεμβολές σε συνδυασμό με την πιθανή ευπάθεια στους πυραύλους του εχθρού.

"Στο τέλος, το πρόβλημα με την αξιολόγηση της αντι-στελθ τεχνολογίας είναι το ίδιο με την αξιολόγηση της στελθ: πραγματικά δε θα μάθουμε πόσο καλά θα λειτουργήσει κάτι μέχρι να χρησιμοποιηθεί σε μάχες", έγραψε ο Michael Peck.

Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές δήλωσαν εδώ και καιρό ότι το ραντάρ Podsolnukh της Ρωσίας είναι ήδη ικανό να ανιχνεύει και να εντοπίζει τα αεροσκάφη F-35 και άλλα στελθ αεροσκάφη, τα οποία έχουν αναφερθεί στην ικανότητα να ανιχνεύουν αντικείμενα στη θάλασσα και στον αέρα σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων, στην οπτική επαφή ή στον ορίζοντα.

Από το 2016, τρεις σταθμοί Podsolnukh λειτουργούσαν κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων της Ρωσίας: ένας στη θάλασσα του Okhotsk, ένας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και ένας στην Κασπία Θάλασσα, ενώ το υπουργείο άμυνας σχεδιάζει να κατασκευάσει και να αναπτύξει περισσότερα. Μια έκδοση εξαγωγής του Podsolnukh έχει επίσης παρουσιαστεί σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις αφιερωμένες στην τεχνολογία ναυτικής άμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail