Φρεσκάδα δημοκρατίας: Μέσα σε ένα πρωινό παύθηκαν τρεις δήμαρχοι μεγάλων πόλεων στην Τουρκία

Freepen.gr - Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έπαυσε τρεις εκλεγμένους δημάρχους από το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) και έθεσε υπό κράτηση περισσότερους από 400 ανθρώπους για τρομοκρατικές ενέργειες τη Δευτέρα.

Το υπουργείο καθαίρεσε τους δημάρχους του Ντιγιαρμπακίρ, του Μαρντίν και του Βαν για υποτιθέμενους δεσμούς με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

Οι τρεις πόλεις έχουν συνολικό πληθυσμό περίπου 3,7 εκατομμυρίων κατοίκων και οι δημάρχοι ανέλαβαν την εξουσία μετά τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 31 Μαρτίου.

Και οι τρεις δήμαρχοι εξελέγησαν με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές της 31ης Μαρτίου. Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Adnan Selcuk Mızraklı συγκέντρωσε το 63% των ψήφων, ενώ ο Δήμαρχος του Mardin,  Ahmet Türk είχε 56% και η δήμαρχος του Van, Bedia Özgökçe Ertan έλαβε 54%.

Οι αστυνομικές ομάδες πραγματοποίησαν επιδρομές στα δημοτικά κτίρια των τριών πόλεων στις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας όπου πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες.

Στη δήλωσή του, το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι οι δήμαρχοι χρησιμοποιούν τους πόρους των δήμων προς όφελος του ΡΚΚ και της οργάνωσής του, της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK).

Αντικαταστάθηκαν από δοτούς της τουρκικής κυβέρνησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail