Το ψευδοκράτος προχωρά στην τουριστική αξιοποίηση των Βαροσίων και ρίχνει το τυράκι σε Ελληνες ιδιοκτήτες

Freepen.gr - Η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση επιταχύνει τις προσπάθειες να μετατρέψει τα Βαρόσια, μια περιοχή που παρέμεινε εγκαταλελειμμένη και ακατοίκητη για 45 χρόνια, σε έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό, αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

«Η Βόρεια Κύπρος θα μεταμορφωθεί εντελώς μετά το άνοιγμα των Βαροσίων», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ερσίν Τάταρ.

"Η μελέτη απογραφής των Βαροσίων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Πολλοί άνθρωποι έχουν περιουσία στην πόλη. Το έργο της απογραφής θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες", δήλωσε ο Τατάρ στη Hürriyet Daily News κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κέντρο Τύπου Demirören.

Σημείωσε ότι η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας, η οποία περιλαμβάνει δικαστές από ευρωπαϊκές χώρες, στα Κατεχόμενα θα εξετάσει τις αξιώσεις ιδιοκτησίας στην περιοχή μόλις ανοίξει ξανά η πόλη.

"Οι αιτήσεις αξιολογούνται βάσει κριτηρίων αποζημίωσης, ανταλλαγής και αποκατάστασης", ανέφερε. "Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει μετά από 45 χρόνια.

"Οι άνθρωποι είτε θα επιστρέψουν στις ιδιοκτησίες τους είτε θα τις πουλήσουν. Ακούμε ότι μερικοί άνθρωποι που κατοικούν στο Λονδίνο πωλούν ήδη κάποια από αυτά τα ακίνητα. Αν ένας Έλληνας θέλει να διαχειρίζεται ένα ξενοδοχείο στα Βαρόσια, είναι ευπρόσδεκτος να το πράξει υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να αποδείξει πως είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης", δήλωσε ο Τατάρ. Αυτό βέβαια θα σημαίνει και μια de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Αναφέρθηκε επίσης στην παραλία των Βαρόσιων την οποία χαρακτήρισε ως κόσμημα:

"Είναι μοναδικό, όχι στην ανατολική Μεσόγειο αλλά στον κόσμο. Ένα ξενοδοχείο που ανήκε στην βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου καταλαμβάνει σχεδόν το ένα τέταρτο της ολόκληρης παραλίας. Είναι πολύτιμο. Πιστέψτε με, μερικοί άνθρωποι θα θέλουν να το αγοράσουν ", δήλωσε ο Τατάρ.

Σημείωσε επίσης ότι η τουριστική βιομηχανία είναι μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες που υποστηρίζουν την οικονομία του ψευδοκράτους, ενώ η άλλη είναι εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail