Ξεσηκώνονται οι δασκάλες της Ιεράπολης: Δε θα αφήσουμε την Τουρκία να υλοποιήσει τα σχέδιά της

Freepen.gr - Η εκστρατεία που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου από γυναίκες σε Τάμπκα, Ράκκα, Ιεράπολη και στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Ντέιρ Εζόρ εναντίον των απειλών εισβολής και κατοχής του τουρκικού κράτους κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας με το σύνθημα «Εμείς ενωμένοι και θριαμβευτές. Θα αντισταθούμε για να αμυνθούμε και όχι για την τουρκική κατοχή», συνεχίζεται, όπως σημειώνει το πρακτορείο ANF.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι δασκάλες στην Ιεράπολη και τα γύρω χωριά και τα μέλη της επιτροπής εκπαίδευσης και μόρφωσης και του δημοκρατικού πολιτικού συμβουλίου της πόλης καταδίκασαν τις απειλές του τουρκικού κράτους κατά της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Μια δήλωση που διαβάστηκε από το μέλος της επιτροπής Nesrin Ehmed είπε τα εξής: «Εμείς, δασκάλες στην Ιεράπολη και τα γύρω χωριά, έχουμε υποστεί μεγάλες φρικαλεότητες στα χέρια των κυρίαρχων νοοτροπιών όπως ο θάνατος, η σφαγή και η παρενόχληση. Οι γυναίκες ήταν πάντα στοχευμένες από τις δυνάμεις κατοχής καθώς είναι το πρωτοπόρο στοιχείο της κοινωνίας".

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ μια εισβολή του τουρκικού κράτους, η δήλωση σημειώνει: "Ενάντια στο φασιστικό τουρκικό κράτος που θέλει να αναβιώσει την οθωμανική περίοδο, θα υπερασπιστούμε τις αξίες που έχουμε κερδίσει με το αίμα εκατοντάδων γενναίων μαρτύρων και θα είμαστε ως ανθρώπινες ασπίδες για να αντιμετωπίσουμε τα σχέδια του Ερντογάν και του καθεστώτος του".

Η δήλωση τελείωσε με συνθήματα που χαιρετούσαν την αντίσταση κατά της κατοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail