Ο Αμαζόνιος της γειτονιάς μας: Η Τουρκία κατακαίει τα δάση του Κουρδιστάν και δεν επιτρέπει στους χωρικούς να σβήσουν τις φωτιές


Freepen.gr - Οι βομβαρδισμοί που πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός κοντά στα χωριά Taşlık, Yazır, Sürgücü και Soylu στην περιοχή Savur του Mardin ξεκίνησαν μια πυρκαγιά στην περιοχή, αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ύπαιθρο του χωριού Soylu έχει εξαπλωθεί σε άλλα χωριά, αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δήλωσαν επίσης ότι ακούστηκαν ήχοι πυροβολισμού μετά το ξεκίνημα της πυρκαγιάς.

Αφού σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, οι ντόπιοι ανέλαβαν δράση για να σβήσουν τη φωτιά αλλά παρεμποδίστηκαν από στρατιώτες από τη Διοίκηση της Χωροφυλακής Σόιλου. Οι χωρικοί μπόρεσαν τελικά να κατασβέσουν τη φωτιά στην επαρχία Soylu και Sürgücü μόνο μετά από μια σειρά συνομιλιών με στρατιωτικούς, αλλά η φωτιά συνεχίζεται στην ύπαιθρο των χωριών Taşlık και Yazır.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δεν επιτρέπουν στους χωρικούς να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα της περιοχής μέσω των κουρδικών πρακτορείων, αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία μεθοδικά προκαλεί εμπρησμούς σε μεγάλες δασικές εκτάσεις στα νοτιο-ανατολικά της εδάφη, όπου επικρατεί το κουρδικό στοιχείο. Ενδεικτικά:

17-8-19 https://anfenglishmobile.com/news/fire-broke-out-in-lice-36950
14-8-19 https://anfenglishmobile.com/kurdistan/turkish-bombardment-starts-fire-in-zap-south-kurdistan-36894
6-8-19 https://anfenglishmobile.com/kurdistan/fire-started-by-the-turkish-army-in-bagok-spreads-36760
5-8-19 https://anfenglishmobile.com/kurdistan/turkish-destruction-of-nature-in-bradost-continues-36727
29-7-19 https://anfenglishmobile.com/kurdistan/wildfre-on-mount-bagok-threatens-settlement-areas-36563
22-7-19 https://anfenglishmobile.com/kurdistan/turkish-soldiers-start-fires-in-besta-36432
11-7-19 https://anfenglishmobile.com/news/fires-in-mount-cudi-and-xurs-36177
11-7-19 https://anfenglishmobile.com/news/fires-spread-in-lice-36183
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail