Φέρνουν αύξηση της θητείας αλλά γιατί; Για να σερβίρουν τα παιδιά καφέδες στα ΚΑΑΥ και να φυλάνε το ακριτικό...Μεσολόγγι;

B_Me / pixabay
Σειρά μέτρων εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 η πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προκαλεί η υπογεννητικότητα στο συνολικό αριθμό των στρατευμένων της χώρας μας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Σκουρής γράφει στο κείμενό του στο news247.gr μεταξύ άλλων ότι:

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός -και πρώην αρχηγός ΓΕΣ- Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία, εξετάζουν λύσεις που δεν θα αυξάνουν στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων τη στρατιωτική θητεία, αλλά θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λειψανδρίας που, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, παρατηρείται σήμερα στο στράτευμα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

-Εναρμόνιση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς (σήμερα η διάρκειά της είναι 9 μήνες) με τη διάρκεια της θητείας στο ναυτικό και την αεροπορία, που σήμερα είναι 12 μήνες.

-Επιλεκτική στράτευση στα 18 έτη, με κίνητρο τη μειωμένη θητεία για όσους υπηρετήσουν πριν τις σπουδές τους. Η πολιτεία θα επιλέγει τις σχολές για τις οποίες θα ισχύει η συγκεκριμένη δυνατότητα.

-Εθελοντική στράτευση των γυναικών. Εξετάζονται διάφορα μπόνους για όσες νέες επιλέξουν να στρατευτούν, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7- η παροχή “μπόνους” σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Κι αναρωτιώμαστε. Για ποιο λόγο πρέπει να αυξηθεί η θητεία; Για να επανδρώνονται μονάδες στο...ακριτικό Μεσολόγγι; Για να ξεζουμίζονται οι φαντάροι στα ΚΑΑΥ και σε θελήματα; Και όλα αυτά όταν τόσα χρόνια κάποιοι αποχωρούν νεώτατοι από το στράτευμα ενώ ο λαός έχει πληρώσει τις εκπαιδεύσεις τους κ.ο.κ. και θα μπορούσαν ακόμη να προσφέρουν παραμένοντας σε κάτι που άλλωστε αυτοί επέλεξαν;

Πρώτα εξορθολογίζεις τα κακώς κείμενα και μετά προχωράς παρακάτω αν χρειάζεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail