Μαχαιρώματα πριν το ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έληξε αναίμακτα μεν, με δυσκολίες δε και αυτό γιατί το κόμμα ψάχνει πλέον έναν νέο τρόπο λειτουργίας.

Από: marketnews.gr

Και προς τούτο, χρειάζονται και πόροι και πρόσωπα. Υπό αυτό το πρίσμα, θα σταλεί επιστολή προς τους βουλευτές, ώστε να διανέμουν το 20% της αποζημίωσής τους, αλλά και έναν από τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούνται, υπέρ του κόμματος.

Η μεγάλη, η βαριά συζήτηση για τον μετασχηματισμό του κόμματος, όμως, δεν έγινε ακόμα. Θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, όμως ήδη άρχισαν τα μαχαιρώματα προηγουμένως. Από αφετηρία παρόμοια με εκείνη που ξεκίνησε το «πριόνισμα» του Πάνου Σκουρλέτη, ξεκίνησε και ένας νέος γύρος επίθεσης στον Νίκο Παππά, ο οποίος, ομολογουμένως, δεν είναι ο άνθρωπος με τις μεγαλυτερες συμπάθειες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είτε είναι βάσιμη είτε αβάσιμη η κριτική όμως, τα βέλη στον Παππά, μεταξύ άλλων, δείχνουν ότι η «φαγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονο σύμπτωμα και όχι απλώς… συναχάκι. Και αυτό απορρέει από την αίσθηση ορισμένων προεδρικών ότι υπάρχουν «βαρίδια» ως προς τον μετασχηματισμό του κόμματος δεν είναι αμιγώς «κομματικά». Αρκετές φορές, οι διαφωνίες έχουν και τον χαρακτήρα προσωπικού ξεκαθαρίσματος, εξ ου και από διάφορα κέντρα εκπορεύονται στοχευμένες διαρροές.

Μένει να φανεί, αν θα ανοίξει ρήγμα σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι είναι σαφές, πάντως, είναι ότι ο Σκουρλέτης δεν φεύγει μέχρι το συνέδριο που θα γίνει, είτε στο τέλος Ιανουαρίου είτε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο εξ απορρήτων
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.