Η Κίνα αρνήθηκε τον κατάπλου δύο πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ

Wikipedia
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε την Τρίτη ότι η Κίνα έχει απορρίψει αιτήματα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ που ζητούσαν άδεια για δύο πολεμικά πλοία να καταπλεύσουν στο λιμάνι στο Χονγκ Κονγκ τις επόμενες εβδομάδες.

Έχει αναφερθεί ότι τα εν λόγω δύο πλοία ήταν το USS Green Bay και το USS Lake Erie, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για επισκέψεις στην ημι-ανεξάρτητη πόλη στα τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Reuters, μια πηγή που ήταν εξοικειωμένη με το θέμα έδειξε ότι δεν δόθηκε ένας συγκεκριμένος λόγος για την απόρριψη του αιτήματος.

Ωστόσο, η άρνηση δεν είναι άνευ προηγουμένου, καθώς η Κίνα προηγουμένως αρνήθηκε παρόμοιο αίτημα τον Σεπτέμβριο του 2018 στο αεροπλανοφόρο USS Wasp. Την εποχή εκείνη, η απόρριψη ήρθε εν μέσω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και της απόφασης του Πεκίνου να ανακαλέσει έναν ναύαρχο από το International Seapower Symposium.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail