Οτσαλάν: "Αφήστε με και μπορώ να λύσω το Κουρδικό σε μία εβδομάδα" [πώς όμως;]

Freepen.gr - Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης, Abdullah Öcalan ζήτησε μια νέα πρωτοβουλία για την ειρηνική διευθέτηση της εθνοτικής βίας στην επικράτεια της Κουρδικής Νοτιοανατολικής Τουρκίας και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει το ρόλο του προς το σκοπό αυτό.

Οι παρατηρήσεις του Öcalan δημοσιεύθηκαν από το δικηγορικό γραφείο Asrın, το οποίο έστειλε μια ομάδα δικηγόρων για να συναντηθεί μαζί του την Τετάρτη στο νησί İmralı που είναι φυλακισμένος.

«Προσπαθώ να δώσω περισσότερο χώρο στους Κούρδους. Ας λύσουμε το κουρδικό πρόβλημα", δήλωσε ο Öcalan, αναφερόμενος στην ένοπλη σύγκρουση καθώς και στις αξιώσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα που έθιξε ένα μεγάλο μέρος του κουρδικού πληθυσμού.

Επίσης ορκίστηκε να τερματίσει τις βίαιες συγκρούσεις σε μια εβδομάδα. "Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω. Αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη να κάνει το δικό της ρόλο, "είπε.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Öcalan συναντήθηκε με τους δικηγόρους του σε δύο μήνες. Το ερώτημα όμως είναι πώς θεωρεί ότι μπορεί να λύσει σε επτά ημέρες κάτι που εκκρεμεί αιώνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail