Πούτιν σε Τραμπ: Θα αναπτύξουμε νέους πυρηνικούς πυραύλους αν κάνετε το ίδιο!


Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε στις 5 Αυγούστου ότι η Μόσχα θα ξεκινήσει να αναπτύσσει πυρηνικούς πυραύλους βραχείας και ενδιάμεσης εμβέλειας εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να κάνουν το ίδιο μετά τη λύση της συνθήκης για τα ενδιάμεσα πυρηνικά.

Οι ΗΠΑ έφυγαν επισήμως από τη Συνθήκη INF με τη Ρωσία στις 2 Αυγούστου, αφού διαπίστωσαν ότι η Μόσχα παραβίασε τη Συνθήκη και είχε ήδη αναπτύξει έναν απαγορευμένο τύπο πυραύλου, μια κατηγορία που αρνείται το Κρεμλίνο.

Το σύμφωνο απαγόρευε τους χερσαίους πυραύλους με ένα εύρος μεταξύ 310 και 3.400 μιλίων (500-5.500 χλμ.), μειώνοντας την ικανότητα και των δύο χωρών να ξεκινήσουν μια πυρηνική επίθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Πούτιν, στις 5 Αυγούστου, διέταξε τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και την υπηρεσία ξένων υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας, να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα βήματα των ΗΠΑ ως προς την ανάπτυξη, παραγωγή ή εγκατάσταση πυραύλων που απαγορεύονται στο πλαίσιο της συντριπτικής συνθήκης.

"Εάν η Ρωσία αποκτήσει αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τελειώσει την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων και έχουν αρχίσει να τα παράγουν, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από την προσπάθεια πλήρους κλίμακας για την ανάπτυξη παρόμοιων πυραύλων", δήλωσε ο Πούτιν σε σχετική ανακοίνωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail