Αυτοψία: Σε τραγική κατάσταση τα ύδατα στο Μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Σοκάρει η εικόνα εξαθλίωσης και εγκατάλειψης των υδάτων στο πάρκο Τρίτση. Νεκρά ψάρια, χελώνες ακόμα και ποντίκια επιπλέουν στους υδάτινους διαδρόμους, τις λίμνες και τα μικρά ποταμάκια του πάρκου.

Από: newsbeast.gr
Φωτογραφίες Γιάννης Κέμμος

Η εικόνα των νερών θυμίζει εκείνη ενός βάλτου με τα στάσιμα ύδατα να αποτελούν και το ιδανικό περιβάλλον για την αναπαραγωγή κουνουπιών.

Το newsbeast.gr πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του πάρκου διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι ότι ενώ η γενικότερη εικόνα του πάρκου (τα χόρτα, τα μονοπάτια και τα δέντρα) είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, η εικόνα των υδάτων είναι επιεικώς δραματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατάσταση στο πάρκο πήρε θέση και ο δήμος Ιλίου καθώς φαίνεται ότι η αρχή προσανατολίζεται στο να κάνει μήνυση στον φορέα διαχείρισης του «Τρίτση».Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Ιλίου, ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος Νίκος, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, εισάγει για συζήτηση το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 § 3 του Ν. 3852/2010 και όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 § 3 του Ν. 4555/2018, που αφορά τη λήψη απόφασης για την εξουσιοδότηση και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», καθώς είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων.


Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.