Επικίνδυνα παιχνίδια των ΗΠΑ: Μας βάζουν στη μέση των διαφορών τους με το Ιράν (ενώ δεν έχουμε καμία δουλειά)

CC0
Freepen.gr - Αξιωματούχος του State Department προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια βοήθειας του ιρανικού πετρελαιοφόρου Adrian Darya θα θεωρηθεί ως υλική υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση, σημειώνει το Reuters.

Το πως οι ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας ξαφνικά θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση, όταν μάλιστα κι αυτές έχουν δώσει μάχη κατά των τρομοκρατών και των "χορηγών" τους στη Συρία, είναι ένα άλλο ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας δεν έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται στη μέση αυτών των διαφορών. Η ελληνική κυβέρνηση που έσπευσε να αναγνωρίσει τον εκλεκτό της Δύσης στη Βενεζουέλα και να μας προετοιμάσει για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με την Τουρκία (δηλώσεις Δένδια / bloomberg και σημερινό άρθρο Συρίγου στην Καθημερινή) καλά θα κάνει να θυμηθεί ότι το Ιράν ήταν η χώρα που μας έδινε πετρέλαιο με πίστωση.

Απεναντίας οι ΗΠΑ ζητούν τα πάντα, λαμβάνουν περισσότερα  αλλά ούτε τις ΕΔ μας ενισχύουν όπως θα έπρεπε ούτε την Τουρκία αποχωρίζονται. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail