Στις ελληνικές φυλακές οι κρατούμενοι χάνονται για πάντα, στο Κουρδιστάν όμως γίνονται επαγγελματίες

Freepen.gr - Οι φυλακισμένοι που κρατούνται σε μια φυλακή στο Erbil του ιρακινού Κουρδιστάν διορθωτική διδάσκονται νέες πρακτικές δεξιότητες για να κερδίσουν χρήματα για τις οικογένειές τους και να βοηθηθούν στην αποκατάστασή τους μετά την απελευθέρωσή τους όπως αναφέρει το πρακτορείο rudaw.net.

Η Διεύθυνση Αναμόρφωσης των Ενηλίκων στο Erbil παρέχει μαθήματα σε διάφορες δεξιότητες και χειροτεχνίες από την ραπτική έως την ξυλουργική.

"Έχουμε λάβει πολλές δουλειές του στρατού [για να προσαρμόσουμε στρατιωτικές στολές]. Πουλάμε ρούχα έξω [από τη φυλακή], "δήλωσε ένας κρατούμενος στο Rudaw.

"Η διεύθυνση αυτής της φυλακής είναι πολύ ευγενική με εμάς. Μερικοί από αυτούς που έμαθαν εδώ έχουν τώρα τα δικά τους καταστήματα. Χρηματοδοτούν τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι από το εξωτερικό, όπως οι ακαδημίες και οι αγορές, αγοράζουν τα πράγματα από εμάς, όπως τα φορέματα των κοριτσιών, τα παντελόνια και τις σχολικές στολές".

"Έχω βρεθεί στη φυλακή για 13 χρόνια. Εργάζομαι και στέλνω προϊόντα έξω», είπε ένας άλλος κρατούμενος στο πρακτορείο.

"Οι πωλήσεις είναι καλές. Μπορώ να κάνω καναπέδες, καρέκλες και τραπεζάκια από ξύλο. Ήμουν σε θέση να κερδίσω χρήματα στη φυλακή και να τα στείλω στην οικογένειά μου έξω. Βοήθησα την οικογένειά μου".

Η Διεύθυνση Αναμόρφωσης Ενηλίκων ελέγχει 1.200 κρατούμενους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί από συναδέλφους τους κρατούμενους.

"Εκείνοι που δεν γνωρίζουν μια τέχνη, τους δίνουμε διαφορετικά μαθήματα κατάρτισης και βιοτεχνίας", δήλωσε στο Rudaw ο Hemin Faruq Nanakaly, διευθυντής της διεύθυνσης.

"Έτσι μαθαίνουν μια τέχνη και όταν εκτίσουν την ποινή τους κι επιστρέψουν στην κοινωνία, θα έχουν τη δουλειά τους. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική αγορά για αυτούς, ώστε να μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε έναν ιστότοπο και να επωφεληθούν από αυτό".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail