Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε κόμικ γελοιοποίησης είναι η αγνόηση

Taken / pixabay
Η θρησκεία μας είναι πιο ισχυρή από κόμικ όσο γελοία κι αν είναι αυτά. Η θρησκεία μας εδραιώθηκε γιατί εκτός των άλλων βοήθησε στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και αυτό δεν είναι θέμα πίστης.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Υπήρχαν κακοί ιερείς, οπισθοδρομικοί, προδότες κτλ. Άνθρωποι είναι, λογικό λοιπόν. Η εκκλησία σαν θεσμός όμως κράτησε την εθνική ταυτότητα ζωντανή κατά την τουρκοκρατία και ιεράρχες όπως ο Καραβαγγέλης και ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποτυχία των προσπαθειών των Βουλγάρων για προσάρτηση της Μακεδονίας.

Επίσης ο Χρυσόστομος Σμύρνης που έμεινε πίσω ενώ θα μπορούσε να φύγει ξέροντας ότι τον περίμενε ο θάνατος αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα ηγεσίας που ελάχιστοι πολιτικοί έχουν δείξει ενώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον Πατριάρχη Κύριλλο Λουκαρη που το 1627 μετέφερε το τυπογραφείο του Κεφαλλονιτη Νικοδήμου Μεταξά στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει ο λαός από ελληνικά έντυπα.

Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε κόμικ είναι η αγνόηση. Οτιδήποτε άλλο βοηθάει μόνο τους εχθρούς της εκκλησίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail