Αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία: Τον απήγαγαν από τη Μαλαισία, τον έβαλαν φυλακή, έπαθε καρδιακό κι έμεινε στο κελί

Freepen.gr - Ο δάσκαλος İsmet Özçelik, ο οποίος απήχθη από τη Μαλαισία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και παραδόθηκε στην Τουρκία, δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι υποφέρει από την καρδιά του, ανέφερε την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος TR724 και μεταδίδει το turkishminute.com.

Ο γιος του, Suat Özçelik δήλωσε μέσω twitter ότι ο δικηγόρος του πατέρα του τον ενημέρωσε για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από 10 ημέρες.

"Ο πατέρας μου είχε μια προηγούμενη περιπέτεια με την καρδιά του. Οι συνθήκες της φυλακής ήταν πάνω από τις δυνάμεις του. Αυτό, σε συνδυασμό με το ζεστό καιρό, προκάλεσε πιθανώς αυτό που συνέβη», είπε, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει την τρέχουσα κατάσταση υγείας του πατέρα του.

Μετά την απαγωγή του Özçelik από τη Μαλαισία, διεξήχθη δίκη σε υψηλό ποινικό δικαστήριο για κατηγορίες εναντίον της τρομοκρατίας σχετικά με υποτιθέμενους δεσμούς με το θρησκευτικό κίνημα Gülen και καταδικάστηκε σε εννέα έτη, και 11 μήνες στη φυλακή.

Τούρκοι αξιωματούχοι αγνόησαν την έκκληση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail