Δύο λόγια για την ιστορία της Σαμοθράκης που ίσως δε γνωρίζουμε

Το 1821 οι Τούρκοι με επικεφαλής τον Καρά Αλή έσφαξαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό της Σαμοθράκης επειδή επαναστάτησε. Τα γυναικόπαιδα πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα. Στην αρχαιότητα ήταν ο τόπος που διεξάγονταν τα Καβείρια Μυστήρια. Στο νησί λέγεται ότι συναντήθηκαν για πρώτη οι γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Η Σαμοθράκη είναι η φυσική θέση της Νίκης που βρίσκεται στο Λούβρο. Άδεια από τους κατακτήτες πήραν αυτοί που τη μετέφεραν. Ένας τόπος με ένδοξη και μαρτυρική ιστορία που αξίζει καλύτερη τύχη όπως και κάθε αλλο νησί που αγνοούν οι φιλελεύθεροι.

Κάθε ελληνικό νησί έχει δυνατότητες απίστευτης ανάπτυξης. Οι κυβερνήσεις που θέλουν η χώρα να αναπτυχθεί και όχι να πουληθεί, λείπουν. Τουλάχιστον ας γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας που ελευθερώθηκε με ποταμούς αίματος και ξεπουλιέται φτηνά από αυτούς που δε θυσίασαν τίποτα αλλά ζουν ελεύθεροι χάρη στις θυσίες των άλλων.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail