Κρούει τον κώδωνα η ΕΣΤΙΑ: Η Αγκυρα σχεδιάζει κρίση στο Αιγαίο παράλληλα με Κύπρο-Καστελόριζο

Freepen.gr - Την άποψη ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει τις προκλήσεις εκφράζει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με σκοπό να συρθεί η Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις. Στο πρωτοσέλιδο υποστηρίζεται ότι η Αγκυρα δε θα περιοριστεί στην Κύπρο ή το Καστελόριζο αλλά θα επιδιώξει να εκδηλωθεί κρίση στο Αίγαιο.

Όπως σημειώνει η ΕΣΤΙΑ, η Τουρκία κατανοεί ότι η όποια δυναμική κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ εχει εξαντληθεί ενώ υποστηρίζει ότι δε θα θελήσει να ριψοκινδυνεύσει να στείλει ασυνόδευτη  πλατφόρμα ερευνών για δεύτερη φορά στο Καστελόριζο. Απανεντίας σημειώνει το άρθρο, επειδή τους περιμένουμε στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα, είναι πιθανό να κατευθυνθούν αλλού.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως ό,τι κι αν κάνει η Τουρκία στην Κύπρο ή το Καστελόριζο, θα το συνδέσει με αντίστοιχο κλιμάκωση στο Αιγαίο εκτιμώντας πως μόνο μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να σύρει την Αθήνα σε διαπραγματεύσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail