Ο Νταβούτογλου έτοιμος να ξεκινήσει το νέο του κόμμα σε εθνικό επίπεδο


Freepen.gr - Μια ομάδα πολιτικών που συγκεντρώθηκαν γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ένα νέο πολιτικό κόμμα σε 70 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, ανέφερε μια πηγή μέσα στην ομάδα στο ahvalnews.com και τον Maaz İbrahimoğlu. Η πηγή μάλιστα επισήμως για την ώρα εξακολουθεί να αποτελεί μέλος του ΑΚΡ.

Ο Νταβούτογλου έγινε πρωθυπουργός όταν εξελέγη πρόεδρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2014, αλλά αργότερα παραμερίστηκε και παραιτήθηκε από το αξίωμα το 2016. Στη συνέχεια, αφού το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπέστη σειρά ηττών στις τοπικές εκλογές τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο Νταβούτογλου άσκησε σκληρή κριτική στο κόμμα δημοσιεύοντας  ένα μακρύ μανιφέστο στο Facebook.

Έκτοτε έχει γίνει αρκετή συζήτηση ως προς το αν ο Νταβούτογλου σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, αλλά δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πραγματοποίηση μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν η τελευταία λύση.

Ωστόσο, η πηγή δήλωσε ότι το νέο κόμμα έχει ήδη ιδρύσει έδρα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και είναι έτοιμο να δραστηριοποιηθεί σε 70 επαρχίες. Η πηγή ανέφερε ακόμη πως ο Νταβούτογλου σκοπεύει να μοιραστεί ένα νέο μανιφέστο με το κοινό τον επόμενο μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail