Η Τουρκία θα συνεχίσει να τρυπάει γύρω από την Κύπρο

Freepen.gr - Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τη διερεύνηση των πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα.

"Κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο", προειδοποίησε ο Ερντογάν.

"Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με την ίδια αφοσίωση", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα στην περιοχή προκαλούνται από τις "ασυμβίβαστες στάσεις των Ελληνοκυπρίων".

Όσον αφορά την ενοποίηση του νησιού της Κύπρου, ο  Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της Τουρκίας.

"Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει εγγυητικό κράτος σε περίπτωση συμφωνίας για την ενοποίηση της Κύπρου", ανέφερε προσθέτοντας: "Οι Τουρκοκύπριοι είναι βαθιά ικανοποιημένοι με την αφοσιωμένη στάση της Τουρκίας για να βρεθεί μια λύση".

Ο Τατάρ βρίσκεται στην Τουρκία για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μετά από πρόσκληση του Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail