Τα πόδια στον ώμο και δρόμο για τους εξτρεμιστές που πιάστηκαν στον ύπνο πριν χαράξει ο ήλιος

Freepen.gr - Οι ισλαμιστές υποχώρησαν εν μέσω χάους από την περιοχή της πρώτης γραμμής στη βόρεια επαρχία της Χάμα κατά τη διάρκεια μιας νέας επιχείρησης του Συριακού Στρατού που ξεκίνησε τις πρωινές πρωινές ώρες πριν χαράξει ο ήλιος όπως αναφέρει η muraselon.com.

Σύμφωνα με πολεμικούς ανταποκριτές ήταν τέτοιο το αρχικό σοκ της επιθετικότητας του Συριακού Στρατού από πλευράς βομβαρδισμού και πυροβολισμών από βαριά όπλα υποστήριξης ώστε εκατοντάδες αντάρτες απλώς εγκατέλειψαν τις θέσεις τους. Οι περισσότεροι από εκείνους που προσπάθησαν να διατηρήσουν τη γραμμή άμυνας δυτικά του Arbaeen και της Zakat είναι πλέον νεκροί ενώ και οι δύο πόλεις απελευθερώθηκαν από τον στρατό.

Περίπου 40 τζιχαντιστές πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί μέσα στις πρώτες τέσσερις ώρες της επίθεσης του Συριακού Στρατού. Οι εξτρεμιστές βρέθηκαν να δέχονται καταιγισμό πυρών από τα ειδικά εξοπλισμένο άρματα μάχης Τ-90 του συριακού στρατού.

Αυτό φαίνεται να ήταν το τελικό πλήγμα για εκατοντάδες τρομοκράτες μετά από δύο προηγούμενες ημέρες αεροπορικών επιθέσεων που κατέστρεψαν δεκάδες τακτικές θέσεις και βάσεις σε όλη τη βόρεια Hama.


Οι ισλαμιστές φαίνεται να έχουν αποτραβηχθεί στις πόλεις Kafr Zita ή Al-Latamaneh, οι οποίες θα μπορούσαν να αναληφθούν από τον Συριακό Στρατό το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς αρχίζει να σφίγγει ο κλοιός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail