Η Σουηδία φορολογεί τις τράπεζες για να ενισχύσει τις Ενοπλές Δυνάμεις

Photo: Rebecka Signäs/Swedish Armed Forces
Freepen.gr - Η σουηδή υπουργός Οικονομικών Magdalena Andersson δήλωσε το Σάββατο ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού θα εισάγει έναν τραπεζικό φόρο για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μεγαλύτερων αμυντικών δαπανών από το 2022.

Πέρυσι, η Σουηδία δήλωσε ότι θα αγοράσει το σύστημα πυραύλων αεροπορικής άμυνας Patriot από τον αμερικανικό κατασκευαστή Raytheon Co σε μια συμφωνία ύψους 10 δισεκατομμυρίων κορωνών.

"Οι επιπλέον δαπάνες (για άμυνα) για το 2022 θα χρηματοδοτηθούν από την αύξηση των φόρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα από το 2022", δήλωσε η Andersson στους δημοσιογράφους. "Οι τράπεζες πραγματοποιούν μεγάλα κέρδη κάθε χρόνο και έχουν κερδίσει πολλά από την περικοπή των εταιρικών φόρων τα τελευταία χρόνια", ανέφερε.

Magdalena Andersson
 Minister for Finance Magdalena Andersson Photo: Kristian Pohl/Government Offices of Sweden 

Τόνισε επίσης ότι η εισφορά θα αποφέρει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια κορώνες ετησίως. Η Andersson δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διάρθρωσης του φόρου. Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν επανειλημμένα θέσει την ιδέα ενός τραπεζικού φόρου από τότε που ανέλαβαν την εξουσία το 2014. Το 2017 έθεσαν αυτά τα σχέδια σε παύση μετά από εκτεταμένη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε ο φόρος.

Η υπουργός Οικονομικών Magdalena Andersson επανέλαβε ωστόσο την πρόθεσή της για τραπεζικό φόρο κατά την προεκλογική περίοδο του 2018 και τώρα κάνει ένα βήμα μπροστά.

Εμείς βέβαια στην Ελλάδα έχουμε χρυσοπληρώσει αρκετές φορές τις τράπεζες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail