Εκκένωση δέκα χριστιανικών χωριών στο βόρειο Ιράκ εξαιτίας των βομβαρδισμών της Τουρκίας

Freepen.gr - Περίπου 10 χριστιανικά χωριά στη βόρεια περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ έχουν εκκενωθεί λόγω των συχνών και αυξανόμενων τουρκικών βομβιστικών επιθέσεων που στοχεύουν στις εμφανείς θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Το πρακτορείο Rudaw επισκέφθηκε χριστιανικά χωριά στην περιοχή Kani Masi, όπου κάποια σπίτια είναι κλειδωμένα και εγκαταλειμμένα. Υπάρχουν 25 τέτοια χωριά στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δέκα περίπου εκκενωμένων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ένας ντόπιος δήλωσε στο Rudaw ότι το PKK θα πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή.

"Το PKK καλύτερα να επιστρέψει στην Τουρκία, να πολεμήσει ενάντια στον τουρκικό στρατό στην Τουρκία και να εγκαταλείψει την περιοχή του Κουρδιστάν για να υπάρξει ειρήνη", δήλωσε ο Shlimon Aseel από το χωριό Duri, όπου έχουν εκκενωθεί 15 από τα 40 σπίτια.

Οι περισσότεροι χριστιανοί εκεί προσδιορίζονται εθνοτικά ως Ασσύριοι. Η Βαγδάτη έχει καλέσει την Τουρκία να τερματίσει τις επιθέσεις της, ζητώντας παράλληλα από το ΡΚΚ να εγκαταλείψει την επικράτειά της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail