Μπαγκς Μπάνι, Ποπάι και Χελωνονιντζάκια κρίθηκαν ως υποκινητές βίας στην Τουρκία!


Freepen.gr - Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το κρατικό όργανο της Τουρκίας που ρυθμίζει το ρόλο του Ισλάμ στη χώρα ανέφερε ότι ορισμένα κινούμενα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των Bugs Bunny, των Teenage Mutant Ninja Turtles και Popeye, ενθαρρύνουν την επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά, αναφέρει το ahvalnews.com.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού της Aile (Οικογένεια) ανέφερε ότι τα διάσημα καρτούνς ενεπνέουν την ιδέα ότι "όλα είναι δίκαια στην επιδίωξη της νίκης επί του κακού".

Σε τέτοια κινούμενα σχέδια, «οι κύριοι χαρακτήρες βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου ανταμείβονται μετά από πράξεις βίας κάτι που οδηγεί τα  παιδιά να θεωρούν αποδεκτή τη βία», ανέφερε το περιοδικό της διεύθυνσης.

Το περιοδικό συνέχισε να λέει ότι ορισμένα κινούμενα σχέδια έρχονται σε αντίθεση με τα «εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα», ωστόσο, δεν ανέφεραν τα ονόματά τους.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, η οποία έχει καταστεί το πλέον χρηματοδοτούμενο δημόσιο ίδρυμα στη χώρα υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δεχθεί σφοδρές κριτικές για την έκδοση αμφιλεγόμενων, μη δεσμευτικών αλλά θρησκευτικών αξιόπιστων νομικών γνωμών.

Το παράδοξο είναι πως αυτά τα λέει μια δημόσια αρχή μιας χώρας που κατέχει παράνομα το 38% της Κυπριακής Δημοκρατίας δια της βίας, έχει πραγματοποιήσει 2 εισβολές στη Συρία και καταδιώκει δεκαετίες τους Κούρδους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail