Μόνο ξύπνιοι και ο Τσακ Νόρρις μπορούν να χειρουργηθούν στη Βέροια έως τις αρχές Σεπτεμβρίου

skeeze / pixabay
«Από σήμερα 26/8/2019 το πρωί χωρίς κανέναν Αναισθησιολόγο έως 1 Σεπτέμβρη. Την ώρα που κινδυνεύουν οι ασθενείς, ο Διοικητής βρίσκεται «στο κόσμο του». Οι Αναισθησιολόγοι "μπαλάκι" από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για να καλύπτουν κενά» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Και το κείμενο συνεχίζει:

Η κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας. Καθημερινά παρουσιάζονται γεγονότα που προκαλούνται εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό.

Ειδικά τώρα που οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων δεν έχουν λόγο να κρύβουν τα προβλήματα. Μέχρι τις εκλογές με συνεχείς μετακινήσεις και εντέλλεσθε κάλυπταν τα προβλήματα. Τώρα αφήνουν τα Νοσοκομείο ακάλυπτα και τους ασθενείς «στο έλεος του Θεού».
Ένας τέτοιος Διοικητής είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας ο οποίος έφυγε με άδεια χωρίς να επιλύσει το πρόβλημα με τους Αναισθησιολόγους που γνώριζε ότι θα δημιουργηθούν. Εξάλλου τον είχε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη η επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου. Από σήμερα το πρωί έως την 1η Σεπτεμβρίου το Νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς κανέναν Αναισθησιολόγο αν και εφημερεύει καθημερινά. Σταματάει ουσιαστικά η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στο Νοσοκομείο της Βέροιας υπηρετούν τρεις Αναισθησιολόγοι. Ο ένας είναι, καιρό τώρα, ασθενής με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η δεύτερη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λόγω εξάντλησης (20 ημέρες βρίσκονται νυχθημερόν στο Νοσοκομείο) βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ο τρίτος μετά από συνεχείς εφημερίες είναι με ρεπό λόγω εξάντλησης.

Από την Παρασκευή 23/8/2019 έως τη σήμερα (26/8/2019) το πρωί για τρία ολόκληρα 24ωρα κάλυψε το Νοσοκομείο Αναισθησιολόγος από τη Νάουσα. Ο ίδιος Αναισθησιολόγος χωρίς να γνωρίζει ότι θα προκύψει το πρόβλημα στη Βέροια είχε αποδεχθεί να καλύψει το Νοσοκομείο Σαντορίνης για δύο εβδομάδες που αρχίζουν από σήμερα το πρωί για να πάρει άδεια ο εκεί μοναδικός 62χρονος Αναισθησιολόγος που δουλεύει για 10 μήνες σερί μόνος του. Σήμερα θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Στο Νοσοκομείο της Νάουσας υπηρετούν 3 Αναισθησιολόγοι. Η μία με μετακίνηση καλύπτει το Νοσοκομείο Γρεβενών το οποίο έχει δύο Αναισθησιολόγος και πολλές ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο. Η κατάσταση των Νοσοκομείων, ειδικά της περιφέρειας, είναι απελπιστική εξαιτίας της έλλειψης Αναισθησιολόγων. Όταν δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ουσιαστικά παύει να λειτουργεί το Νοσοκομείο και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή ζωές Ασθενών.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει να επιλυθεί το πρόβλημα στη Βέροια και τα άλλα Νοσοκομεία.

Για το Νοσοκομείο της Βέροιας έκανε Αναισθησιολόγος αίτηση μετακίνησης από το Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης που για το σκοπό αυτό απέσυρε την παραίτησή του από το Δημόσιο, χωρίς να υπογραφεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και έτσι θα παραιτηθεί ξανά.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.