«Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα»

Ομάδες εγχώριων και ξένων συμφερόντων που αυτοαποκαλούνται κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, ανήμπορες να προτάξουν μήνυμα και πράξη απελευθέρωσης, ακολουθούν ως απλοί εντολοδόχοι τα κελεύσματα των αφεντικών τους:

Από: malkidis.blogspot.com - Θ. Μαλκίδης

Μνημόνια, οικονομική και εθνική υποδούλωση, εξαθλίωση, μετανάστευση, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος....

Εξευτελίζουν και καταναλώνουν τόπους, σύμβολα, αντιστασιακές πράξεις, υβρίζουν νεκρούς και ζώντες, προηγούμενες και επόμενες γενιές:

Αγώνας, Αντίσταση, Ιθάκη, Καστελόριζο, ΟΧΙ, αξιοκρατία, Ορθοδοξία, παράδοση, Ελληνικότητα

Τι σχέση έχουν όλες οι παραπάνω ομάδες υποτακτικών με την παράδοση του 1821 και του Μακεδονικού Αγώνα, με την υπεράσπιση των θυμάτων της Σμύρνης και της Κερασούντας, του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Κύπρου, πως αντιλαμβάνονται τον Βλαχάκο, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση, το Σολωμό, τον Ισαάκ, τον Κατσίφα;

Το βέβαιο είναι αυτό που γράφει ο Γιώργος Σεφέρης από το 1945 στο ημερολόγιό του: «η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγέτιδας τάξης στην Ελλάδα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις (...). Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα».

Το οποίο συμπληρώνει ο Νίκος Γκάτσος: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.... και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.....»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail