Τραμπ για Γαλλία: Θα φορολογήσουμε το κρασί τους όπως δεν έχουν δει ποτέ πριν

REUTERS / Ludovic Marin/Pool
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επιβεβαίωσε την απειλή του να επιβάλει δασμούς στο γαλλικό κρασί σε αντίποινα μετά από την κίνηση του Παρισιού να προχωρήσει σε φορολόγηση των αμερικανικών τεχνολογικών γιγάντων, αναφέρει το sputniknews.com.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το Σάββατο, ο Trump δήλωσε ότι δεν θέλει "η Γαλλία να βγει και να φορολογήσει τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες" επειδή είναι "πολύ άδικο".

"Και αν το κάνουν αυτό, θα φορολογήσουμε το κρασί τους ή θα κάνουμε κάτι άλλο. Θα φορολογήσουμε το κρασί τους όπως δεν έχουν δει ποτέ πριν. Αυτό είναι για εμάς να τα φορολογήσουμε, όχι για τη Γαλλία να τα φορολογήσει», τόνισε, καθώς επιβιβαζόταν σε ένα ελικόπτερο έξω από το Λευκό Οίκο, για να κατευθυνθεί προς την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της G7 στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο του Biarritz.

Οι παρατηρήσεις του Trump έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τη δήλωση του γάλλου υπουργού γεωργίας Didier Guillaume να χαρακτηρίσει μια τέτοια κίνηση από την πλευρά των ΗΠΑ ως παράλογη:

"Είναι παράλογο, όσον αφορά τη διεξαγωγή πολιτικού και οικονομικού διαλόγου, να πούμε ότι αν φορολογήσετε τα" GAFAs "[Google, Amazon, Facebook, Apple], θα φορολογήσω το κρασί", είχε δηλώσει ο Guillaume στο γαλλικό δίκτυο ειδήσεων BFM TV late τον προηγούμενο μήνα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail