Βίντεο - ντοκουμέντο από το θάνατο καθηγητή ιστορίας στην Κωνσταντινούπολη σε μικροσκοπικό κελί μαζί με άλλους τέσσερις

Ο Gökhan Açıkkollu
Freepen.gr - Το Bold Medya δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την αμέλεια των αστυνομικών στο θάνατο του Gökhan Açıkkollu, ενός καθηγητή ιστορίας που πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ ήταν υπό κράτηση το 2016.

Στο βίντεο ο Açıkkollu, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε βασανιστεί για 13 ημέρες πριν από την καρδιακή προσβολή του, εμφανίζεται σε κελί ενός ατόμου μαζί με τέσσερις άλλους κρατούμενους στο υπόγειο ενός κτιρίου αστυνομικού τμήματος της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου στις τέσσερις το πρωί στις 5 Αυγούστου, αρχίζει να εμφανίζει ενδείξεις δυσφορίας. Πλησιάζει τα κάγκελα και καλεί τους αστυνομικούς για λίγα λεπτά, αλλά κανείς δεν εμφανίζεται.

Αφού επιστρέψει στο κρεβάτι του, ξεκινούν οι σπασμοί λίγα λεπτά αργότερα, ενώ θα ξυπνήσουν οι συγκρατούμενοί του.

Οι αστυνομικοί θα έρθουν τελικά με σημαντική καθυστέρηση για να βγάλουν τον άτυχο καθηγητή εκτός κελιού, ο οποίος όμως δε δείχνει πλέον σημάδια ζωής.

Ένας γιατρός που ήταν επίσης κρατούμενος, κατέθεσε ότι ο Açıkkollu δεν είχε παλμό όταν του ζητήθηκε να εκτελέσει καρδιακό μασάζ.

Ο Açıkkollu κρατήθηκε στις 24 Ιουλίου 2016 με κατηγορίες για πραξικόπημα και τρομοκρατία και παρέμεινε υπό κράτηση για 13 ημέρες, οπότε και υποβλήθηκε σε σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια μέχρι να πεθάνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail