Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν τη συνεχή υποστήριξη του τουρκικού καθεστώτος σε τρομοκράτες

Freepen.gr - Νέα αποδεικτικά στοιχεία που εκθέτουν τη στενή σχέση μεταξύ του τουρκικού καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των τρομοκρατικών οργανώσεων και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη που τους παρέχει έχουν έρθει στην επιφάνεια καθώς η τρομοκρατική οργάνωση «Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση» [National Front for Liberation] παραδέχθηκε ότι η Τουρκία πάντα υποστήριζε και εξακολουθεί να το πράττει, την οργάνωση σε επίπεδο στρατιωτικό, πληροφοριών και logistics.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο SANA, o εκπρόσωπος της εξτρεμιστικής οργάνωσης, Naji Mustafa, μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που δε φημίζονται για την υποστήριξή τους στη Συρία, αποκάλυψε ότι η τουρκική υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις που εξαπλώνονται στην ύπαιθρο του Idleb και της Hama και σε άλλες περιοχές δεν έχει σταματήσει ποτέ, προσθέτοντας ότι το τουρκικό καθεστώς έχει παράσχει - αντι-αρματικούς πυραύλους TOW σε μια προσπάθεια να παρεμποδιστεί η πρόοδος του Συριακού Αραβικού Στρατού για την απελευθέρωση αυτών των περιοχών από την τρομοκρατία.

Οι λεπτομέρειες των μαχών όπου ο Συριακός Αραβικός Στρατός καταπολεμά τρομοκρατικές οργανώσεις στην ύπαιθρο της Hama και στη νοτιο-δυτική ύπαιθρο του Idleb έχουν εκθέσει την τουρκική υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς οι κάμερες των εθνικών μέσων ενημέρωσης έχουν ντοκουμέντα από τα κατεστραμμένα άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς τα τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία αποτελούν αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για την τεράστια υποστήριξη που παρέχεται από το τουρκικό καθεστώς στους τρομοκράτες, σημειώνει η ανταπόκριση.

Οι τοπικές πηγές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον περασμένο μήνα αποκάλυψαν ότι η τουρκική υποστήριξη δεν περιορίστηκε σε ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες, αλλά η τρομοκρατική οργάνωση Jabhat al-Nusra [Hay'at Tahrir al-Sham] έλαβε τη μεγαλύτερη υποστήριξη, καθώς οι τρομοκράτες της έλαβαν τον περασμένο μήνα οκτώ εκσκαφείς στα σύνορα της Τουρκίας. Η οργάνωση (η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει αλλάξει όνομα για να μπορεί να την υποστηρίζει πιο...εύκολα η Τουρκία, ως Hay'at Tahrir al-Sham) ξεκίνησε εκσκαφές υπό την εποπτεία μιας ομάδας μηχανικών διαφορετικών αραβικών εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ειδικεύονται στην κατασκευή και τη γεωλογία.

Τους τελευταίους μήνες, το τουρκικό καθεστώς παρείχε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στους τρομοκράτες της Jabhat al-Nusra μέσω ενός από τους τούρκους εμπόρους με σκοπό να ξεκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις με χημικές ουσίες ενάντια στους πολίτες και να επιτεθεί στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού από τον Idleb, σύμφωνα με τις πηγές.

Αυτά τα στοιχεία έρχονται να στηρίξουν δεκάδες από τα αδιάψευστα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από διεθνή ΜΜΕ που επιβεβαίωσαν τη στενή σχέση μεταξύ τρομοκρατών στη Συρία και του τουρκικού καθεστώτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail