Η Μόσχα αδειάζει την Τουρκία μεγαλοπρεπώς: Η απελευθέρωση του Χαν Σέικουν δεν παραβιάζει καμία συμφωνία


Freepen.gr - Η στρατιωτική επιχείρηση των συριακών στρατευμάτων στην πόλη Χαν Σέιχουν δεν παραβιάζει καμία συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας σχετικά με τη δημιουργία της ζώνης αποκλιμάκωσης στο Idlib, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Μιλώντας για την κατάσταση στη ζώνη αποκλιμάκωσηςς στο Idlib, ειδικά στον Χαν Σέιχουν και στις γύρω περιοχές, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, όπως υποστηρίζονται από εμάς, δεν παραβιάζουν καμία συμφωνία", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο ρώσος υπουργός τόνισε ότι το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός δεν ισχύει από την αρχή για τους τρομοκράτες.

"Το σημαντικότερο είναι ότι παρά τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού τουρκικών στρατιωτικών παρατηρητηρίων, ο βομβαρδισμός στην επίμαχη ζώνη του Idlib, συμπεριλαμβάνοντας πολλές φορές πλήγματα πάνω από τους επικεφαλής των Τούρκων παρατηρητών, συνεχίστηκε και εν μέρει εντατικοποιήθηκε", συνέχισε ο Λαβρόφ.

"Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες παραβιάσεις και παρόμοιες προκλητικές ενέργειες, γίνονται επιθέσεις ενάντια σε στόχους που απειλούν, τόσο από το έδαφος της Συρίας όσο και από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας", δήλωσε.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εξάλειψη αυτής της εστίας στο Χαν Σέιχουν από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις ήταν νόμιμη και αναγκαία από την σκοπιά της εκτέλεσης των προϋποθέσεων που έθεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίλυση της συριακής διαμάχης", πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail