Σκόπια: Ο Ήλιος της Βεργίνας «ανέτειλε» πάλι σε …τοίχο

Η σημαία του αλυτρωτισμού των Σλάβων των Σκοπίων, της οποίας η χρήση απαγορεύτηκε στις αρχές Αυγούστου έκανε πάλι την εμφάνισή της, μετά την ‘προώθηση’ της από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στην πόλη Ράντοβιτς. Αυτό γίνεται εμφανές από την εγγραφή του VMRO δίπλα στη ζωγραφική.

Από: https://www.echedoros-a.gr/2019/08/blog-post_537.html
echedoros-a.gr
Σήμερα εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στην κωμόπολη Πρόμπιστιπ, λίγο βορειότερα της πόλης Στιπ. Ζωγραφίστηκε από εντόπιο στον τοίχο ενθαρρυνόμενος, προφανώς, από τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, που έσυρε το χορό κρατώντας τη σημαία τουαλυτρωτισμού των Σλάβων.Η σημαία αυτή που ήταν η πρώτη της Δημοκρατίας μετά την ανεξαρτησία της από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, είχε αλλάξει, τρία χρόνια μετά, έπειτα από αντιδράσεις της Ελλάδας, για κλοπή των συμβόλων της.

Επιπρόσθετα, με τη Συνθήκη των Πρεσπών, όπως προβλέπεται από αυτήν, έπρεπε να αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους στη χώρα και από σε όλα τα μνημεία που αποτελούν μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, πρέπει να επισημαίνεται ότι ανήκουν στον αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό.
lider.com.mk
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.