Οι συνέπειες της ραδιενέργειας και ο πυρηνικός αντιδραστήρας που πήγε να εγκατασταθεί στην Ελλάδα

Ben_Kerckx / pixabay
Για την έκλυση ραδιενέργειας στην Ρωσία από τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές και για τη σύγκριση του γεγονότος με το Τσέρνομπιλ μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend o Πυρηνικός Φυσικός και πρώην Διευθυντής Ερευνών στο Δημόκριτο, Ανδρέας Θεοφίλου. «Δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ. Πρόκειται για διαφορετική περίπτωση» σημείωσε ο κ. Θεοφίλου. 

Επιπλέον εξήγησε ότι «όπου και να είμαστε ένας μετρητής ραδιενέργειας θα χτυπήσει. Τώρα τό πόσο, ποικίλει από το εάν έχει προηγηθεί ένα γεγονός». Ακόμα ανέφερε ότι «και στην Ελλάδα ήθελαν να εγκαταστήσουν πυρηνικό αντιδραστήρα το 1977. Μελετήσαμε το θέμα τότε. Και ήταν οικονομικά ασύμφορο, πέραν των άλλων». Τέλος σχολίασε πως «η ραδιενέργεια αλλάζει το DNA και αυτό είναι το κακό».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το ONE TV.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail