Πάνω που είχαμε ανησυχήσει! Χατζηδάκης: "Δε νομίζω ότι θα βρισκόταν λογικός άνθρωπος να αγοράσει έστω τη μικρή ΔΕΗ"

Freepen.gr - Πέρασαν μερικά 24ωρα και πάνω που είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε, εμφανίστηκε ο υπουργός περιβάλλοντος κι ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αυτή τη φορά στον ΣΚΑΙ, με την καλή κουβέντα για τη ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι τώρα κόντεψε να φτάσει σχεδόν στην τελευταία ερώτηση δίχως να έχει μιλήσει για χρεοκοπίες, κατάρρευση της χώρας κτλ αλλά προς το τέλος μπήκε το γκολ:

Ν.Υποφάντης.: Λοιπόν, άλλο ένα ερώτημα που έχει να κάνει με τη ΔΕΗ και την κατάστασή της. Το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ επανέρχεται; Δηλαδή θα μπορούσατε να βάλετε στα ταμεία της μέσα 1,5-2 εκατ. όπως το σχέδιο το οποίο είχατε οργανώσει πριν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτως ώστε να μπορέσει να έχει κάποια έσοδα, να μπορέσει να κινηθεί; Θα έχουμε δηλαδή πώληση λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και μονάδων φυσικού αερίου;

Κ.Χ.: Όχι κ. Υποφάντη. Δεν μπορεί να γίνει αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν αγοραστές. Όταν έχεις μια επιχείρηση, η οποία έχει τόσο μεγάλες ζημιές, όποιος αγοράζει αυτή την επιχείρηση, όπως είναι τώρα, αγοράζει και τις ζημιές. Επομένως δεν νομίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος θα βρισκόταν να αγοράσει έστω τη μικρή ΔΕΗ. Τότε υπήρχε ενδιαφέρον διότι η επιχείρηση ήταν ακόμα κερδοφόρα το 2014, τώρα είναι ζημιογόνα και μάλιστα βαριά ζημιογόνα. Επομένως τα πράγματα στην αγορά είναι τελείως καθαρά.

Μαρία Βούσουλα: Οπότε χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Εγώ αυτό που θέλω να σας επισημάνω είναι το εξής: Σας ακούμε να υπογραμμίζετε σε όλους τους τόνους το τελευταίο χρονικό διάστημα την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ. Θα έχετε ακούσει προφανώς και την αντιπολίτευση, το ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, να σας κατηγορεί ότι όλα αυτά τα λέτε γιατί από πίσω έχετε κάποιον σκοπό, κάποιο δόλο. Ποιος είναι αυτός; Να πουλήσετε τη ΔΕΗ όσο όσο. Μεταφέρω όσα ακούγονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Κ.Χ.: Ναι, δεν πουλιέται απλώς. Διότι έτσι όπως έγινε με το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος και θα περίμενα μια μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από το ΣΥΡΙΖΑ ως προς αυτό. Ακούω κι άλλα. Ότι με αυτά που λες απαξιώνεις τη ΔΕΗ διότι είναι εισηγμένη επιχείρηση. Ναι, αλλά το θέμα είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται δεν απαξιωνόταν η ΔΕΗ, η μετοχή της έπεσε 83%, ενώ από τις Ευρωεκλογές και μετά ανεβαίνει, με τα όποια σκαμπανεβάσματα έχει αυτές τις μέρες το χρηματιστήριο, αλλά ανεβαίνει και έχει ανέβει σημαντικά. Διότι η απαξίωση λένε ότι έχει σχέση με το ότι είναι εισηγμένη εταιρεία. Η μετοχή της λοιπόν έχει μια πολύ συγκεκριμένη πορεία. Γιατί την έχει; Γιατί προφανώς όλοι όσοι ξέρουν από ενέργεια και δεν εξυπηρετούν απλώς κομματικά συμφέροντα στις τοποθετήσεις τους βλέπουν ότι η κυβέρνηση έχει ένα σοβαρό σχέδιο. Και πιστέψτε με, το σχέδιο τι είναι; Είναι προτάσεις που υπήρχαν στο τραπέζι επί χρόνια από διάφορες εταιρείες, από διάφορους ειδικούς στο χώρο της ενέργειας εννοώ, εταιρείες συμβούλων, ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν το θέμα, καθηγητές πανεπιστημίων και όλοι αυτοί συγκλίνουν σε κάποια συμπεράσματα. Λοιπόν, αυτά τα συμπεράσματα προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική. Προσπαθώντας να υιοθετήσουμε μια προσέγγιση κοινής λογικής στο κάτω κάτω.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail