Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια πήραν θέσεις κι εκτόξευσαν βαλλιστικά βλήματα στον Αρκτικό Ωκεανό και τη θάλασσα του Μπάρεντς

Freepen.gr - Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια Tula του έργου 667BDRM και Yuri Dolgoruky του έργου 955 εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους στην περιοχή Kura της Καμτσάτκα στη ρωσική Απω Ανατολή και της Chizha στην περιοχή του Αρχαγγέλου, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μάχης, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση το Σάββατο.

"Στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με το σχέδιο μάχης, το βαλλιστικό βλήμα Sineva και το βλήμα Bulava εκτοξεύθηκαν με επιτυχία από τα στρατηγικά υποβρύχια Tula και Yuri Dolgoruky", ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο είπε ότι οι πυραύλοι εκτοξεύτηκαν στον Αρκτικό Ωκεανό και στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

"Οι μεγάλης κλίμακας ασκήσεις των πυραυλικών κεφαλών ολοκλήρωσαν τον πλήρη κύκλο του προγράμματος πτήσεων και πετύχαιναν τους στόχους της εκπαίδευσης στην περιοχή Chizha στο Arkhangelsk και στην περιοχή Kura στη χερσόνησο της Kamchatka", ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο σημείωσε ότι αυτές οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις τεχνικές ιδιότητες των βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και την απόδοση όλων των πυραυλικών συστημάτων στα υποβρύχια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail