Κοπεγχάγη: Να τελειώσει εδώ η παράλογη συζήτηση. Δεν πωλείται καμία Γροιλανδία

Thomas_Ritter / pixabay
Freepen.gr - «Εκεί τελειώνει η συνομιλία»: ο δανικός πρωθυπουργός αποκηρύσσει την ιδέα της Trump για την αγορά της Γροιλανδίας.

Η Δανή Πρωθυπουργός Mette Frederiksen χαρακτήρισε την ιδέα της πώλησης της Γροιλανδίας στις ΗΠΑ ως "παράλογη", αφού ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να εξετάσει την αγορά του παγωμένου νησιού.

Η πρόταση πώλησης της Γροιλανδίας, μια περιοχή που ανήκει στη Δανία αλλά έχει καθεστώς αυτοδιάθεσης, δεν πρόκειται να τεθεί σύντομα στο τραπέζι, δήλωσε η Frederiksen στην εφημερίδα Sermitsiaq κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί την Κυριακή.

"Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση. Η Γροιλανδία δεν είναι δανική. Η Γροιλανδία ανήκει στη Γροιλανδία. Ελπίζω έντονα ότι αυτό που ειπώθηκε δεν ήταν στα σοβαρά" ανέφερε η Frederiksen σημειώνοντας ότι εδώ τελειώνει η συζήτηση.

Η Γροιλανδία έδωσε αρκετούς τίτλους την περασμένη εβδομάδα μετά από αναφορές ότι ο Donald  Trump σε αρκετές περιπτώσεις είχε προκρίνει την ιδέα της αγοράς του νησιού από τη Δανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail