Δαμασκός σε Τουρκία-ΗΠΑ: Λαός και στρατός είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν τα πάντα, οι Κούρδοι να αναλογιστούν τη θέση τους


Freepen.gr - Η Συρία εξέφρασε κατηγορηματικά την απόρριψή της ως προς τη συμφωνία που ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές και τουρκικές κατοχές σχετικά με τη δημιουργία της λεγόμενης "ασφαλούς ζώνης", επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί μια καταφανή επιθετικότητα κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Μια επίσημη πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο SANA την Πέμπτη ότι «η Συρία εκφράζει την κατηγορηματική της απόρριψη της συμφωνίας που ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές και τουρκικές κατοχικές δυνάμεις σχετικά με τη δημιουργία της λεγόμενης (ασφαλούς ζώνης) η οποία συνιστά κατάφωρη επίθεση ενάντια στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και μια κατάφωρη παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

"Αυτή η συμφωνία εξέθεσε πολύ σαφώς την αμερικανική-τουρκική εταιρική σχέση στην επιθετικότητα εναντίον της Συρίας, η οποία εξυπηρετεί το συμφέρον της ισραηλινής κατοχικής οντότητας και τις τουρκικές επεκτατικές φιλοδοξίες και εξέθεσε απερίφραστα την παραπλανητική και διαστρεβλωτική πολιτική του τουρκικού καθεστώτος" πρόσθεσε η πηγή.

Η πηγή σχολίασε ότι κάποιοι από τους Κούρδους της Συρίας έχουν παραπλανηθεί και καταστεί εργαλείο και πρόσχημα για αυτό το εχθροπραξικό σχέδιο των ΗΠΑ, φέροντας την ιστορική ευθύνη για αυτή την κατάσταση, προσθέτοντας ότι είναι καιρός να επανεξετάσουν την στάση τους και να παραμείνουν δίπλα σε όλους τους Σύριους και τον Συριακό Αραβικό Στρατό για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι ο συριακός λαός και ο ηρωικός στρατός που θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της Συρίας μπροστά στις τρομοκρατικές ομάδες και τους υποστηρικτές τους, είναι πιο αποφασισμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους.

«Η Συρία καλεί τον αραβικό λαό να γνωρίζει τους κινδύνους των επεκτατικών φιλοδοξιών του τουρκικού καθεστώτος που εξαπλώνει τη δολοφονία και το χάος σε διάφορα μέρη του αραβικού κόσμου από τη Συρία στη Λιβύη και το Σουδάν και δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιήσει τις αυταπάτες του για την αναβίωση του οθωμανικού σουλτανάτου", ανέφερε η πηγή.

Η πηγή καταλήγει λέγοντας ότι «η Συρία καλεί τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ να καταδικάσουν την αμερικανική και τουρκική καταστροφική επίθεση που αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση και απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και στον κόσμο και εμποδίζοντας όλες τις θετικές προσπάθειες για την εξεύρεση μια λύση στην κρίση στη Συρία ", πρόσθεσε η πηγή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail