Ο Τσαβούσογλου παρουσιάζει χάρτες με υφαλοκρηπίδα ως την Κρήτη κι ο Δένδιας κρατά κλάδο ελαίας

Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu speaks during the 11th Ambassadors' Conference held by Turkey's Ministry of Foreign Affairs in Ankara, Turkey on August 5, 2019. ( Cem Özdel - Anadolu Agency )
Freepen.gr - Η Τουρκία ποτέ δεν αγνοεί λύσεις για την Κύπρο, καθώς είναι "εθνικός σκοπός για εμάς", δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ομιλία του στην 11η διάσκεψη των Πρέσβεων.

Πρόσθεσε: "Το μήνυμά μας προς όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι το ίδιο. Αν συνεργαστείτε μαζί μας, όλοι κερδίζουμεν" τονίζοντας πως η Αγκυρα στηρίζει μια κοινή λύση όπου οι πόροι θα μοιράζονται εξίσου!

Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει βήματα που αγνοούν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, τον κόμβο των τριών ηπείρων του κόσμου, δήλωσε ο Τσαβούσογλου παρουσιάζοντας χάρτες με τουρκική υφαλοκρηπίδα μέχρι τα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης.


Την ίδια ώρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε κάνει ενδιαφέρουσες δηλώσεις στις ΗΠΑ αφήνοντας χαραμάδες συνεκμετάλλευσης σύμφωνα με το Bloomberg, έρχεται κρατώντας κλάδο ελαίας και ξίφος. Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη δημιουργία Διεύθυνσης Αμυντικής Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

"Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ, στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το Υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στενή συνεργασία μας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail