"Επενδυτές" έβαζαν βαθιά το χέρι σε τσάντες στο ιστορικό κέντρο

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, απογευματινές ώρες της 8-8-2019 στην οδό Ερμού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε, δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να αφαιρέσουν από την τσάντα διερχόμενου, προσωπικά αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες από κοινού με τρείς συνεργούς τους που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, είχαν συστήσει, τουλάχιστον από εξαμήνου, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών από διερχόμενους καθώς και από αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν πολυσύχναστες περιοχές του εμπορικού και ιστορικού κέντρου και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν και αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, προέβαιναν σε κλοπές από αυτοκίνητα έπειτα από θραύση τζαμιών και κλειδαριών.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και το ποσό των -140- ευρώ.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν -13- περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών-τσαντών και -7- περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και των Εξαρχείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τα σύλληψη των συνεργών τους, συνεχίζεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail