Ράλι συριακού και τουρκικού στρατού προκειμένου ο ένας να μπλοκάρει τον άλλο στο Χαν Σέιχουν

Freepen.gr - Οι τελευταίες ήττες των τρομοκρατών στο νότιο Idlib ώθησαν τον τουρκικό στρατό να αναλάβει δράση σε μια προσπάθεια να σταματήσει την επέκταση του Συριακού Αραβικού Στρατού στην περιοχή.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από την περιοχή που επικαλείται το almasdarnews δύο τουρκικά κονβόι έφτασαν σήμερα το πρωί στην περιοχή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο στο Dahret Nimr του Khan Sheikhoun.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) έχει ξεκινήσει να κατακτά την κορυφή του λόφου Tal Nimr, που βρίσκεται βόρεια του Khan Sheikhoun και δυτικά της εθνικής οδού Hama-Idlib.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, ο Συριακός Στρατός προσπαθεί να απελευθερώσει το Tal Nimr ώστε να εμποδίσει την είσοδο του Τούρκου Στρατού στον Khan Sheikhoun.

Η πηγή ανέφερε ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν είχαν εισέλθει στο Khan Sheikhoun. ωστόσο, σημείωσε ότι βρίσκονται σήμερα βόρεια της κορυφής του λόφου και πιθανώς θα εμποδίσουν οποιαδήποτε πρόοδο προς το Μααράτ Αλ Νουμάν.

Η Δαμασκός καταδίκασε την κίνηση αυτή και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την απελευθέρωση του Χαν Σέιχουν αλλά κάθε ίντσας της χώρας (sana).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail